Hírek

Elérhetőségek

Ebösszeírás felhívás

 

Tisztelt Ebtartó!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.  

 

A települési önkormányzat az eb-összeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

 

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az eb-összeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani, az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek mértéke 30.000,- Ft.

 

A levélhez mellékelt adatlapot ebenként kell kitölteni és a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett gyűjtőládába tenni ügyfélfogadási időben. Amennyiben több ebet tart, úgy a Polgármesteri Hivatalban a nyomtatványok között van kihelyezve üres eb-összeírási adatlap.

 

Az adatlapok leadásának határideje: 2019. május 31.

 

Tájékoztatom továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok védelméről szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható.

 

Kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magánállatorvosnál megjelöltetni. A transzponder beültetésének díja 4.500 Ft, házhoz történő kiszállás esetén 5.000 Ft/eb, amely tartalmazza az eb kötelező regisztrációjának díját is.

 

A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a magánállatorvossal az adatbázisban regisztráltatni, a regisztrált eb adatának megváltozása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

 

Nagyhegyes, 2019. március 19.

 

dr. Kovács Gergely sk.

                                                                                                                                                  jegyző

Csatolmány(ok):